30 Ιανουαρίου 2010

Παραλαβή Χιονογερακίνας.....

.....ενώ βρισκόμασταν στην εθνική οδό με κατεύθυνση προς Αθήνα πήραμε εντολή από το κέντρο να πάμε προς Δερβενοχώρια γιατί κάποιο γεράκι είναι χτυπημένο και πρέπει να το παραλάβουμε.
Χωρίς πολλή σκέψη το τιμόνι αριστερά και ανηφορίζουμε για τα Δερβενοχώρια. Φτάνουμε στην καφετέρια ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ και ο καλός μας φίλος μας περιμένει για να μας την παραδώσει χαρούμενος που συνέβαλε στην διάσωσή της.
Όπως μας δήλωσε δεν ήθελε να δημοσιεύσουμε φωτογραφία του,όμως εμείς του δώσαμε να καταλάβει ότι αυτή του η ευαισθησία πρέπει να βλέπει το φως της δημοσιότητας ώστε να ευαισθητοποιούνται και άλλοι συνάνθρωποί μας.
Ευχαριστούμε όσους συντελούν στην διάσωση,παραλαβή και φροντίδα των ζώων και των πουλιών καθώς επίσης ευχόμαστε σε όλους αυτούς τους απρόσεχτους να μάθουν κάποτε πως δεν χτυπάμε ότι πετάει,αλλά προσέχουμε για να έχουμε!!!!!

.......και αφού την πήγαμε στον Πειραιά και την βάλαμε στο NEFELI ταξίδεψε για την Αίγινα για να φτάσει στις εγκαταστάσεις του ΕΚΠΑΖ ,εκεί όπου ο Γιάννης ο Πουλόπουλος περιμένει να δώσει τις σχετικές βοήθειες για να ξεκινήσει η προσπάθεια θεραπείας και αποθεραπείας του ζώου,και φυσικά εαν οι συνθήκες το επιτρέπουν η επανένταξή του στο φυσικό περιβάλλον.

Ενημερώνοντάς με σχετικά με το συγκεκριμμένο πτηνό μου ανέφερε οτι,είναι ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ BUTEO LAGOPOUS κοινώς χιονογερακίνα που περιθάλπτεται στην Ελλάδα και βέβαια το πρώτο που έγινε εισαγωγή στο ΕΚΠΑΖ στα 25 χρόνια λειτουργίας του.Ζεί στον υποαρκτικό κύκλο δηλ. στον Βόρειο Καναδά,Λαπωνία,Βόρεια Σκανδιναβία,Βόρεια Σιβηρία.
Φέρει μια φαρδιά μαύρη μπάρα στην ακρη της ουράς και φαίνεται μόνο όταν πετάει.
Πυροβολημένο,φέρει κλειστό κάταγμα στον δεξί πήχυ δίπλα στην άρθρωση του καρπού.Επειδή δεν εμφανίζει συμπτώματα αγκύλωσης, εκφράζουμε την συγκρατημένη αισιοδοξία,ότι πιθανότατα θα είναι απελευθερώσιμη όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου