28 Φεβρουαρίου 2010

Ημερίδα ιππικής αντοχής


Αρεόπολη 27/02/10
Για τρίτη χρονιά, ο Σύλλογος Φιλίππων Μάνης(MANI HORSES), σε συνεργασία, με την Δημοτική Επιχείρηση του Δήμου Οιτύλου, διοργανώνει, στα πλαίσια του τριήμερου εορτασμού της 17ης Μαρτίου, τοπική εορτή της Μάνης, ημερίδα ιππικής αντοχής, με συμμετέχοντες, συλλόγους, από διάφορα μέρη της ελληνικής επικράτειας.
Η ιδέα, ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια περίπου, όταν, νέα παιδιά, νέοι άνθρωποι, πάλεψαν, μέρα και νύχτα, κάτω από δύσκολες, χειμωνιάτικες συνθήκες και δημιούργησαν το MANI HORSES.
Η αγάπη τους για τα άλογα σιγά σιγά έγινε φιλοδοξία, έγινε προσφορά στον τόπο τους, μέσα από εκδηλώσεις, που στόχο έχουν να αναδείξουν τα ήθη, τα έθιμα και την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου που μεγάλωσαν.
Μετά την ημερίδα ιππικής αντοχής, στις 16 του Μάρτη σειρά έχει η παρέλαση την επόμενη μέρα, 17 του μήνα, στην κεντρική πλατεία της Αρεόπολης, φόρος τιμής στους πεσόντες για την ελευθερία της πατρίδας μας.
Φέτος για πρώτη φορά θα συμμετέχουν δυο αδελφοποιημένοι σύλλογοι της περιοχής, το ΕΚΠΑΖ (Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Αγρίων Ζώων), με τους εθελοντές του παραρτήματος Πελοποννήσου, και ο Φυσιολατρικός Σύλλογος ΓΑΙΑ από την Καρδαμύλη Μεσσηνίας. Οι δυο σύλλογοι θα προσφέρουν πρώτες βοήθειες, το μεν EΚΠΑΖ στα ζώα, ο δε ΓΑΙΑ με τον πρόεδρο και ιατρό Γρηγόρη Ορφανίδη στους αναβάτες, όπου και όταν χρειαστεί. Επίσης θα παρευρίσκεται και το ασθενοφόρο του συλλόγου με την εθελοντική ομάδα διάσωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου