Παρακάτω ακολουθεί, αυτούσια όπως την παρέλαβα διαδικτυακά,
Νίκος Γιαννής
http://www.nicosyannis.gr/
Πρόκειται για ένα φλαμίγκο που φωτογραφίσαμε και αναρτήσαμε πρόσφατα στην ιστοσελίδα μας: Το πουλί αυτό, όπως με επιστολή του μας πληροφόρησε ο κ.Στρατής Μπουρδάκης ειδικός συνεργάτης της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας παρατηρήθηκε για πρώτη φορά στην Γαλλία το 2001, καταγράφηκε το 2003 στη Ιταλία και από το 2005 και μετά από ότι φαίνεται κινείται μεταξύ του υγροτόπου Gediz Delta στη Σμύρνη της Τουρκίας και του Βουρκαρίου Μεγάρων!
Οι παραπάνω φωτογραφίες τραβήχτηκαν στο Βουρκάρι προ ημερών! Στην πρώτη φωτογραφία τρέφεται με τον χαρακτηριστικό του τρόπο, ενώ στην άλλη φαίνονται αρκετοί Καστανοκέφαλοι γλάροι, ένας Μελανοκέφαλος γλάρος, δύο Βαρβάρες και ένας Κοκκινοσκέλης. Φαίνονται βέβαια και τα δακτυλίδια με τα οποία είχε 'εφοδιαστεί' απο ειδικούς επιστήμονες στην Γαλλία για να βοηθήσουν στις παρατηρήσεις τους! Το επιστημονικό πρόγραμμα δακτυλίωσης σημαντικών πουλιών είναι ένα Πανευρωπαικό πρόγραμμα συγκεκριμένη δακτυλίωση είχε γίνει από το γαλλικό Κέντρο 'Tour de Valat'. Οι πληροφορίες παρασχέθηκαν απο τον υπεύθυνο του προγράμματος δακτυλιώσεων της Γαλλίας C. Germain - Centre de Recherche του Tour de Valat. Δείτε το σχετικό έγγραφο με τις επιστημονικές πληροφορίες για τις παρατηρήσεις για το συγκεκριμένο αυτό πουλί της φωτογραφίας:
Δείτε την διαδρομή του:
Ο υγρότοπος Gediz Delta στην Τουρκία:
Να σημειώσουμε ότι στον συγκεκριμένο υγρότοπο γίνονται έργα διάσωσης, προστασίας και αποκατάστασης σε αντίθεση με την εικόνα εγκατάλειψης που αντιμετωπίζει ο δικός μας υγροβιότοπος στο Βουρκάρι!
Διαβάστε σχετικά με τα προγράμματα που αφορούν τον GedizDelta: http://www.izmirkuscenneti.gov.tr/default.asp?L=EN&mid=192
Διαβάστε για το πρόγραμμα αποκατάστασης του υγροτόπου στην Τουρκία εδώ και θαυμάστε! Θα αισθανθείτε κάποιες διαφορές με την εδώ κατάσταση που δεν θα μας κάνουν και τόσο υπερήφανους δυστυχώς!
Μήπως αυτό το μήνυμα ξυπνήσει με κάποιο τρόπο τους εδώ υπευθύνους;
μήπως μας κάνει όλους και όλες να εξεγερθούμε και να απαιτήσουμε εδώ και τώρα επιτέλους να προστατεύσουμε τον τόπο μας;
επίσης στο : http://www.birdlife.org/worldwide/national/turkey/index.html
Δείτε τον ιστότοπο της Τουρκικής Ορνιθολογικής Εταιρείας (με την οποία έχουμε ήδη επικοινωνήσει): http://www.dogadernegi.org/
...και μια λήψη του πουλιού στο Βουρκάρι από μακρύτερα:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου