26 Νοεμβρίου 2009

Τα νέα τής "Αρετούσας" μας

Ο γύπας που κτυπήθηκε στα Αστερούσια από την ανεμογενήτρια είναι θυληκό περίπου 2 ετών. Αφού μεταφέρθηκε στήν Αίγινα στίς 28 Οκτωβρίου, γιά περίθαλψη διαπιστώθηκε ότι έχει κάταγμα στό φτερό καί κουτσαίνει.


Ο γύπας τραυματισμένος και η ακτινογραφία τού φτερού


Εκεί του παρασχέθηκαν οι απαραίτητες φροντίδες γιά αποκατάσταση τής ζημιάς.  Έπαψε ήδη να είναι στην εντατική και υπάρχουν ελπίδες γιά την πλήρη αναρρωσή του. Ηταν τυχερή στην ατυχία της διότι είναι από τα λίγα θύματα που δεν πέθανε αβοήθητο αλλά τού παρασχέθηκε η σωτήρια βοήθεια από τό κέντρο.
Τό συγκινητικότερο όμως είναι πώς απέκτησε και δύο θετούς γονείς, δύο "μητέρες", που τήν υιοθέτησαν μέσω τού προγράμματος υιοθεσιών τού ΕΚΠΑΖ, και τής έδωσαν καί όνομα. Καί τό όνομά αυτής  "Αρετούσα" επειδή μας ήλθε από την Κρήτη. Η κα Ελένη Παπαδοπούλου, αρχισυντάκτρια του περιοδικού "επαθλο", που εκδίδεται στό Ναυπλιο, και ή φίλη της κα Patricia van der Wal προέβησαν σε αυτή την κίνηση, και όχι μόνο, που δηλώνει τό μέγεθος τής ευαισθησίας τούς απέναντι στό περιβάλλον και την αφοσίωση τους στούς σκοπους τού ΕΚΠΑΖ.
Ελπίδα τής κας Παπαδοπούλου, στην περίπτωση που ή Αρετούσα δεν θα μπορέσει να πετάξει μετά τό ατύχημα της, είναι να ερωτευθεί.
Ναί πολύ καλά διαβάσατε να ερωτευθεί τόν  "Καλάσνικοφ" !!!
Πρόκειται γιά έναν αρσενικό γύπα που φιλοξενείται στό κέντρο, καί πήρε τό όνομά του από τα 75 σκάγια που βρέθηκαν στό σώμα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου