29 Σεπτεμβρίου 2010

Απάντηση του ΕΚΠΑΖ στο από 27/09/2010 fax από ΑΛΚΥΟΝΗ-ΑΝΙΜΑ.

Αγαπητέ κ. Μάριε Φουρνάρη
Με βαθύ αίσθημα ευθύνης και αγάπης προς τα άγρια ζώα και πουλιά της Ελληνικής πανίδας και όχι μόνο, υποστηρίζουμε τους ασθενείς μας εδώ και είκοσι εφτά ολόκληρα χρόνια, χωρίς αυτό να πάψει να υφίσταται ούτε στιγμή! παραλαμβάνουμε καθημερινά τους ασθενείς που αποστέλλονται από όλη την Ελλάδα μέσα από το δίκτυο των εθελοντών μας στην Ελληνική επικράτεια αλλά και μέσα από το δίκτυο των ευαισθητοποιημένων συμπολιτών μας που μας γνωρίζουν και βοηθάνε όταν παραστεί ανάγκη!
Βέβαια δεν είστε σε θέση να γνωρίζεται πόσο ανεπτυγμένο είναι το δίκτυο αυτό όπως και κανείς άλλος παρά μόνο οι υπεύθυνοι του κέντρου στον τομέα των παραλαβών των ζώων! Γνωρίζετε όμως πολύ καλά και μετά από διαβεβαίωση του διαχειριστή του κέντρου Παύλου Μπήτρου πως οποτεδήποτε χρειαστείτε την βοήθεια των εθελοντών μας αυτή θα παρασχεθεί στον υπέρτατο βαθμό। Όπως επίσης γνωρίζεται πολύ καλά πως η επικοινωνία μας δεν διακόπηκε ποτέ και δεν μπορεί να διακοπεί ποτέ καθ’ ότι είμαστε τα
ΔΥΟ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΜΕΝΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΑΓΡΙΩΝ ΖΩΩΝ ΚΑΙ ΠΟΥΛΙΩΝ από το Ελληνικό κράτος! Άρα λοιπόν κακώς εσείς αναγράφετε στο συγκεκριμένο fax "και να αποκατασταθεί, με την ευκαιρία αυτή, η επικοινωνία μεταξύ των φορέων μας". Βεβαίως δεν γνωρίζουμε κάτω από ποιες συνθήκες γράφτηκε αυτό το κείμενο και στάλθηκε μάλιστα και σε όλες τις εμπλεκόμενες με τα άγρια ζώα υπηρεσίες ενημερώνοντας αυτές με ψευδή στοιχεία αφού δεν δηλώσαμε ποτέ αδυναμία। Στην περίπτωση δε που εμείς κρίναμε ότι κινδυνεύει άμεσα η υγεία των ζώων από την συγκεκριμένη αιτία και έχρηζαν άμεσης μεταφοράς στο δικό σας (αφού δεν υπάρχει άλλο) κέντρο περίθαλψης τότε σίγουρα πρώτοι εμείς θα σας τηλεφωνούσαμε αμέσως και δεν θα περιμέναμε να μας στείλετε εσείς fax δυο ημέρες αργότερα όπου θα είχε καταστεί μη αναστρέψιμη η υγεία των ζώων! Στην σχέση σας τώρα με την Άνιμα, ούτε μας αφορά, ούτε την συζητάμε και δεν την εξετάζουμε σε καμία περίπτωση
α)γιατί δεν είναι αδειοδοτημένο κέντρο περίθαλψης από το Ελληνικό κράτος όπως δηλώνει στην ιστοσελίδα της
β)έχει καταφερθεί πολλές φορές με πικρόχολα σχόλια εναντίον εθελοντών του ΕΚΠΑΖ στο διαδίκτυο
γ)παρακρατεί για μεγάλο χρονικό διάστημα στο κατάστημά της στην Καλλιθέα ζώα που κανονικά δεύτερη η τρίτη μέρα θα πρέπει να σας έχει στείλει
δ)δημοσιοποιεί στατιστικά στοιχεία δικά της και όχι της Αλκυόνης,
ε) η αντιπρόεδρος της Ανιμα κ। Μαρία Γανωτή είναι υπόδικη μετά από μήνυση που έχει κατατεθεί από το ΕΚΠΑΖ εναντίον της για συκοφαντική δυσφήμηση δια του τύπου!
στ)αν ήθελε η Άνιμα να βοηθήσει σ’ αυτήν την κρίσιμη στιγμή, θα έστελνε τουλάχιστον έναν της επιστημονικής της επιτροπής το ίδιο βράδυ της καταστροφής να βοηθήσει στην φροντίδα των ζώων και όχι ένα fax δύο μέρες μετά για να κερδίσει τις εντυπώσεις, κοινοποιώντας αυτό στις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, κινητοποιώντας αυτές άνευ λόγου και αιτίας και μάλιστα σε καιρό κρίσης।
Ακριβώς σε αυτό το σημείο έρχεται να μας δείξει ότι αν διοικούσε το κέντρο με τους εργαζόμενους της, όπως γράφει στο διαδίκτυο, τα ζώα θα είχαν πεθάνει όλα επειδή θα έκαναν όλοι το Σαββατοκύριακό τους! Ενώ οι εθελοντές του ΕΚΠΑΖ δουλεύουν όλο το 24ωρο 365 μέρες το χρόνο!και ας το λάβουν σοβαρά υπ’ όψιν τους όλοι αυτοί που μιλούσαν για νέο φορέα διαχείρισης με εργαζόμενους.
Κατόπιν όλων αυτών αγαπητέ κ. Φουρνάρη με την Αλκυόνη πάντα θα υπάρχουν δυνατές σχέσεις φιλίας αγάπης και συνεργασίας αντίθετα δε με την συνεργάτιδά σας Άνιμα ουδέποτε θα υπάρξουν σχέσεις καλής επικοινωνίας όσο η ίδια ακολουθεί τρόπους σπίλωσης του ΕΚΠΑΖ και τρόπους αποκομιδής εντυπώσεων και μόνο.

Δηλώνουμε δε ότι το παρών δελτίο τύπου θα κοινοποιηθεί σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και σε όλα τα μέσα μαζικής επικοινωνίας!

Για το ΕΚΠΑΖ
Πέτρος Καπερναράκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου