19 Ιουνίου 2010

Το ποτήρι ξεχείλισε...

Τό δημοσίευμα της εφημερίδας "ΔΗΜΟΤΗΣ"...
...και η απάντηση από τό ΕΚΠΑΖ.

ΠΡΟΣ:ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΄΄ΔΗΜΟΤΗΣ΄΄

ΘΕΜΑ: κατηγορίες ΄΄ Ενεργών Πολιτών ΄΄ ότι ο κ. (επειδή γνωρίζουμε την αξία του συνανθρώπου μας και το αξίωμά του) Νομάρχης δεν δίνει λύση για το ΕΚΠΑΖ.

Αγαπητή εφημερίδα

Αγαπητή κ. Καρακώστα, (νομαρχιακή σύμβουλος Πειραιά)

Διαβάζοντας σχετικό δημοσίευμα της παραπάνω εφημερίδας, που αναφέρει τα όσα έχετε πει και κατηγορήσει τον κ. Νομάρχη Πειραιά για την απροθυμία του και για όσα του καταλογίζετε σχετικά με την επίλυση του θέματος του ΕΚΠΑΖ, έχω να παρατηρήσω τα ακόλουθα:
Κατ΄ αρχήν σας δίνω συγχαρητήρια που αγγίζετε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα που αφορά την περίθαλψη των αγρίων ζώων και πουλιών.

Δεν μπορώ όμως να σας δώσω συγχαρητήρια για τον σκοπό που αγγίζετε το θέμα, για αποκομιδή εντυπώσεων και ίσως αργότερα ψήφων, και που για την εκπλήρωσή του καταφέρεστε εναντίον του ΕΚΠΑΖ, με τα λεγόμενά σας, τα οποία δεν θα φέρουν κανένα αποτέλεσμα, αλλά θα δημιουργήσουν α) χειρότερες καταστάσεις για τα ζώα και τα πουλιά που φιλοξενούνται στο κέντρο β) ηθική κατάπτωση του διαχειριστή γ) δυσάρεστα σχόλια που θα εισπράττουν καθημερινά οι εθελοντές και δ) προβλήματα στην εν γένει εμφάνιση του κέντρου προς τα έξω.
Δεν μπορώ να σας δώσω συγχαρητήρια για το ότι δεν σκύψατε ποτέ το κεφάλι να δείτε με συμπάθεια την κατάντια του κέντρου (πριν αναλάβει την διαχείριση ο κ. Παύλος ο Μπήτρος) και να φωνάξετε τότε για τη διάσωσή του και τη σωστή λειτουργία του, μόνο και μόνο για το καλό των ζώων και των πουλιών.
Δεν μπορώ να σας δώσω συγχαρητήρια για το ότι δεν κατηγορήσατε ποτέ τους εθελοντές εκείνους που δήλωσαν εργαζόμενοι και έκαναν καταγγελία στο ΙΚΑ, με αποτέλεσμα ο διαχειριστής να πληρώνει ακόμα και τώρα 1.600 ευρώ μηνιαίως εδώ και 3,5 χρόνια συν τα άλλα που πληρώνει για το σύλλογο φίλων του ΕΚΠΑΖ, ο οποίος σύλλογος παρανόμως λειτουργούσε με το ΑΦΜ του ΕΚΠΑΖ αφού είχε δικό του καταστατικό και δεν είχε καμιά σχέση με το ΕΚΠΑΖ φορολογικά! Βέβαια και αυτό συνέβαινε με την παλαιά διαχείριση!
Μήπως γνωρίζετε πού πήγαιναν τα χρήματα των ευαισθητοποιημένων συνδρομητών που βοηθούσαν το ΕΚΠΑΖ ; γιατί δεν ρωτάτε την παλαιά διαχείριση? γιατί δεν τους ζητάτε να πληρώσουν αυτοί το ΙΚΑ έτσι ώστε τα (42 μήνες χ 1600 ας πούμε το μήνα =67.200 ευρώ που έχουν ήδη πληρωθεί) να επιστραφούν και να χρησιμοποιηθούν για τις εγκαταστάσεις του κέντρου; Μήπως γνωρίζετε με αυτά τα χρήματα και με την προσωπική μας εργασία τι μπορούμε να φτιάξουμε; Και δεν προσθέτουμε τα χρήματα που έχει πληρώσει για τον σύλλογο φίλων του ΕΚΠΑΖ!!!!!!!!!!!!! και δεν προσθέτουμε αυτά που πρέπει να πληρώσει μέχρι το 2014!
Δεν μπορώ να σας δώσω συγχαρητήρια για το ότι δεν φωνάξατε όταν έκλεισε η νομαρχία Θεσσαλονίκης το σταθμό α΄ βοηθειών της Θεσσαλονίκης του ΕΚΠΑΖ ο οποίος ήταν σε ισόγειο πολυκατοικίας και «ενοχλούσε», ενώ παράλληλα λειτουργεί στην Καλλιθέα σταθμός άλλης οργάνωσης σε ισόγειο πολυκατοικίας η οποία κατά περίεργο τρόπο δεν ενοχλεί και λειτουργεί με τις ευλογίες του κράτους εδώ και πέντε χρόνια χωρίς να διαθέτει άδεια περίθαλψης! Αυτό δεν το βλέπετε; Και γνωρίζετε ποια είναι αντιπρόεδρος της οργάνωσης αυτής; να σας πω εγώ αν δεν ξέρετε! η κ. Μαρία Γανωτή! Μήπως ήταν συνυποψήφια του συνδυασμού σας και γι αυτό κάνετε τα στραβά μάτια και δεν το καταγγέλλετε ενώ επιτίθεστε με τα πιο πικρόχολα σχόλια στο ΕΚΠΑΖ σαν να είναι ο μεγαλύτερος εχθρός σας? Γνωρίζετε ότι μέλος της οργάνωσης αυτής είναι και κατηγορούμενο για συκοφαντική δυσφήμηση δια του τύπου επειδή καταφέρθηκε εναντίον του ΕΚΠΑΖ;
Δεν μπορώ να δώσω συγχαρητήρια για το ασύστολο ψεύδος της εφημερίδας σας σχετικά με τους πιθήκους και την διεθνή οργάνωση! Μήπως γνωρίζετε ότι εθελόντρια του ΕΚΠΑΖ ενημέρωσε τον διεθνή οργανισμό και στη συνέχεια εξελίχθηκε η μεταφορά τους; ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ κάτι διαφορετικό παρακαλούμε να μας ενημερώσετε!
Δεν μπορώ να δώσω συγχαρητήρια για το ότι δεν επισκεφθήκατε ποτέ το κέντρο να συζητήσετε με το διαχειριστή και να κάνετε προτάσεις για την οικονομική ενίσχυση της φροντίδας των ζώων και των πουλιών.
Σε καμία περίπτωση λοιπόν δεν θα έπρεπε να αναφέρεστε στα τεκταινόμενα του ΕΚΠΑΖ αγαπητοί κύριοι-ες γιατί έτσι προσβάλετε τον εθελοντισμό στην χώρα μας και με αυτές σας τις πράξεις απομακρύνετε τους εθελοντές από το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΑΓΡΙΩΝ ΖΩΩΝ, ένα κέντρο που δημιουργήθηκε από ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ για την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΡΙΑ ΠΑΝΙΔΑ και όχι μόνο, αφήνοντας την περίθαλψη των ζώων με κενές εθελοντικές θέσεις εργασίας! Αντίθετα θα έπρεπε να είσαστε μπροστάρηδες στην προσπάθεια λειτουργίας του κέντρου αφήνοντας στην άκρη τα προσωπικά σας οφέλη! Και με το φτωχό μου μυαλό, μιας και δεν έχω διατελέσει νομάρχης ή δήμαρχος για να γνωρίζω το σκεπτικό, νομίζω ότι δικαίως έπραξε κατ’ αυτόν τον τρόπο, ο κ. νομάρχης ο κ. Μίχας, θέλοντας έτσι να προστατέψει το ΕΚΠΑΖ και να του δώσει χρόνο να σταθεί δυνατά στα πόδια του κάτω από την χρηστή διαχείριση του Παύλου του Μπήτρου.

1)Πιστεύω πως δεν ακούσατε κανέναν μας να ζητάει χρήματα για την εθελοντική εργασία που προσφέρει.

2)Πιστεύω πως δεν ακούσατε ποτέ να μιλούν για σκάνδαλα στα οποία είναι αναμεμιγμένος ο Παύλος Μπήτρος.

3)Ενδεικτικά σας αναφέρω τον ισολογισμό του κέντρου το 2009, και σας ζητώ να πάρετε θέση εσείς που μιλάτε πικρόχολα για το ΕΚΠΑΖ

ΕΣΟΔΑ: 19.844 ευρώ

ΕΞΟΔΑ: 71.083 ευρώ χωρίς να υπολογίζουμε τα καθημερινά μικροέξοδα!

Αξίζει να σας αναφέρω την συνέντευξη της υποψήφιας του συνδυασμού σας κ. Μαρίας Γανωτή σχετικά με το τότε ΕΚΠΑΖ! Σας παραθέτω τα λεγόμενά της στο περιοδικό ΚΥΝΗΓΕΣΙΑ ΚΑΙ ΚΥΝΟΦΙΛΙΑ!

Ερώτηση: Στην ιστοσελίδα σας αναφέρετε ότι για να καλύπτονται τα ετήσια έξοδα του κέντρου απαιτούνται γύρω στα 3,5 εκατομμύρια μηνιαίως, και ότι πρέπει να σας χορηγηθούν μόνιμες επιχορηγήσεις για να καλύπτονται αυτά τα ποσά. Με δεδομένη την «συνεργασία σας» με το Υπουργείο Γεωργίας (με σχετικό έγγραφο ορίζεται ότι όλες οι Δασικές αρχές που παραλαμβάνουν σπάνια ζώα που χρειάζονται περίθαλψη πρέπει να σας τα παραδίδουν), σε τι ποσά ανέρχεται μηνιαίως η χορηγία του Υπ.Γεωργίας ή άλλων Υπουργείων, όπως ΠΕΧΩΔΕ, Υπουργείο Νέας Γενιάς, για την «συνεργασία» που παρέχετε;
Απάντηση: Θεωρούμε ότι μια μη κυβερνητική οργάνωση πρέπει να επιδοτείται σε ένα ποσοστό από την πολιτεία εφόσον παράγει αναγνωρισμένο έργο και τα υπόλοιπα έσοδα της να προέρχονται από εταιρικές χορηγίες, δωρεές και αυτοχρηματοδότηση, για να διατηρεί την ανεξαρτησία της. Το ποσό με το οποίο επιχορηγήθηκε το 2002 το ΕΚΠΑΖ από το ΥΠ. ΓΕ ήταν 15.000.000 δρχ. Για το 2003 δεν προβλέπεται ως τώρα επιχορήγηση από το ίδιο Υπουργείο. Αντίστοιχα είναι τα ποσά από το ΥΠΕΧΩΔΕ για διεκπεραίωση συγκεκριμένων προγραμμάτων. Το 2002 για παράδειγμα το ΥΠΕΧΩΔΕ ενέκρινε 30.000 € από το πρόγραμμα «Βιώσιμη ανάπτυξη». Από αυτά εκταμιεύτηκαν ως τώρα μόνο τα 10.000 € τον Φεβρουάριο του 2000.


Απαντήστε λοιπόν αγαπητοί μου πόσα χρήματα πήρε το ΕΚΠΑΖ στην τετραετή διαχείριση του Παύλου του Μπήτρου;

Εκτός των άλλων με την σωστή διαχείριση έχει καταφέρει να μειώσει τα έξοδα κατά:
3.500.000 x 12 =42.000.000 δραχμές ετησίως όπως αναφέρει η κ. Γανωτή.

Και το έτος 2009 το κέντρο λειτούργησε μόνο με 71.000ευρώ χ 340.75=24.193.250 δραχμές!!!!! Σας φαίνεται παράξενο; σε εμάς δεν φαίνεται παράξενο κύριοι και αν αφαιρέσουμε και τα 26.400 ευρώ που πληρώνει για τους υποτιθέμενους μισθωτούς εθελοντές, το κέντρο αγαπητοί μου κύριοι λειτουργεί με 50.000 ευρώ το χρόνο!! Ήτοι με 17.000.000 δραχμές! Γιατί τότε ήθελαν 42.000.000 δραχμές; απαντήστε και αν δεν ξέρετε ρωτήστε την κ. Γανωτή! σίγουρα θα ξέρει!!!!

ΔΩΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΕΚΠΑΖ!!!!!!!
Σκύψτε το κεφάλι, ζητήστε συγνώμη για αυτά που είπατε, αν έχετε λίγο φιλότιμο και ελάτε να βοηθήσετε μαζί με όλους εμάς τους εθελοντές για ένα καλύτερο αύριο για τα άγρια ζώα! Και ποιος φορέας θα καταφέρει να λειτουργήσει το κέντρο με τόσα λίγα χρήματα;
ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ!!!!ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΑΣ ΕΡΘΕΙ! πολύ φοβάμαι ότι θα εκτεθείτε ανεπανόρθωτα και δεν θα έρθει κανείς!!
Όσον αφορά την υγεία των επισκεπτών όπως αναφέρετε, για πείτε μας πόσα παιδιά αρρώστησαν κατά την επίσκεψή τους στο κέντρο;
Φωνάξτε λοιπόν κύριοι να επιστραφούν τα άδικα πληρωμένα χρήματα στο κέντρο και μην κατηγορείτε σκοπεύοντας σε ψήφους ή οτιδήποτε άλλο!!! Γιατί θα γυρίσει εναντίον σας και θα αποκαλυφθούν πράγματα στην δημοσιότητα που δυστυχώς θα σας δυσαρεστήσουν (φού κάποιοι εκμεταλλεύονται την σιωπή του διαχειριστή και αλωνίζουν στα ΜΜΕ παριστάνοντας τους σπουδαίους!).
Καλούμε δε όλους τους κ.κ. κτηνίατρους της νομαρχίας Πειραιά, αφού μιλούν για οικονομικό προυπολογισμό, να συνυπογράψουν το κείμενο διαμαρτυρίας μας αφού εξετάσουν τα όσα αναφέρουμε σε αυτό και επίσης οι αρμόδιες πολεοδομικές αρχές αφού εξετάσουν την κατασκευή των κτιρίων και την καταστροφή που έχουν υποστεί στο πέρασμα του χρόνου, τότε να μας πουν ποιες είναι οι ευθύνες την νυν διαχείρισης. Αλλιώς να μας δώσουν συγχαρητήρια που εκτελούμε το έργο της περίθαλψης σε αυτά τα κτίρια στα οποία χρειάζονται επισκευές και δεν φταίμε εμείς γι αυτό.
Και εσείς κ. Καρακώστα φέρτε μας τις προτάσεις για την οικονομική επιβίωση του κέντρου, αλλά αυτές οι προτάσεις θα πρέπει να είναι μικρότερες των 50.000 ευρώ ετησίως για να μην θεωρήσουμε εμείς οι εθελοντές το νέο σχήμα καλοπερασάδηκες και φαταούλες!
Γιατί κύριοι, απευθύνομαι σε εσάς που φτιάξατε τα κτίρια, δεν κάνατε σωστές κατασκευές και πληρώνουν άλλοι το δικό σας κρίμα;
Εσείς κ. Νομάρχη στείλτε μηχανικούς και συνεργεία της νομαρχίας να καταγράψουν τις ζημιές της εγκατάστασης και να τα δημοσιεύσουν στα ΜΜΕ δείχνοντας έτσι σε αυτούς που κατηγορούν το ΕΚΠΑΖ ότι εξυπηρετούν πολιτικές σκοπιμότητες και μικροπολιτικά συμφέροντα! Κάνετε αυτό κ. Νομάρχη, να φανεί η αλήθεια και μείς θα συνταχθούμε στο πλευρό σας ως άξιο και αληθοφανή πολιτικό.
Απαντήστε μου τώρα αγαπητοί κύριοι-ες τις πενήντα χιλιάδες ευρώ που δεν έχει έσοδα το ΕΚΠΑΖ πού θα τα βρίσκατε; θα φωνάζατε ότι η εκάστοτε κυβέρνηση αδιαφορεί και δεν δίνει χρήματα! αυτό που γίνετε συνήθως! και τι έγινε με το ΔΙΚΕΠΑΖ αγαπητοί κύριοι; γιατί έφτασε να κλείσει, αν έκλεισε δεν γνωρίζω, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα; ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΟΙ ΕΚΕΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ενώ εμείς είμαστε όλοι εθελοντές και είμαστε περήφανοι που πληρώνουμε από την τσέπη μας τα έξοδά μας για να ολοκληρώσουμε το δίκτυο των εθελοντών για την άμεση παραλαβή των ζώων και των πουλιών.
ΔΕΝ ΖΗΤΑΜΕ ΟΥΤΕ ΜΙΣΘΟ ΟΥΤΕ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ! ΛΕΙΤΟΥΡ ΓΟΥΜΕ 24 ΩΡΕΣ ΤΟ 24ΩΡΟ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ!
Τέλος θα ήθελα να σας επισημάνω κ. Καρακώστα ότι ντροπή για τον νομό σας και για τους πολίτες του είναι οι άνθρωποι που υπηρετούν τις θέσεις της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης και καταφέρονται με τέτοια λόγια για την στέγη των αγρίων ζώων που θα έπρεπε να σας κάνει υπερήφανη και όχι να τη σπιλώνετε με τα χειρότερα λόγια!
Μέσα δε από τις σελίδες της "ΑΔΟΥΛΩΤΗΣ ΜΑΝΗΣ" και κάθε άλλου εντύπου η μέσου που θα μεταδώσει αυτήν την διαμαρτυρία, καλώ όλους τους ψηφοφόρους μανιάτες και όχι μόνο, είτε ανήκουν στον πολιτικό σας χώρο είτε όχι, να σας καταψηφίσουν την επόμενη φορά όπου και αν είστε υποψήφια, δείχνοντας με αυτή τους την ενέργεια την στήριξή τους στον εθελοντισμό πρώτον και στους μανιάτες εθελοντές δεύτερον! Γιατί χρησιμοποιήσατε την στέγη των αγρίων ζώων ως όπλο σε πόλεμο ενάντια στον κ. Νομάρχη, κάτι που το καταδικάζουμε οι εθελοντές, γιατί μεταξύ μας βασιλεύει ειρήνη και όχι πόλεμος και έτσι καταφέρνουμε να φέρνουμε εις πέρας το δύσκολο έργο μας!!

ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΠΑΖ
ΚΑΠΕΡΝΑΡΑΚΟΣ ΠΕΤΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου